Известие

Collapse
No announcement yet.

рестарт ECU

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• рестарт ECU

Здравейте колеги, ще споделя с вас малко опит черпан от колегите от Англия и тестван днес от мен. Както сте разбрали, става въпрос за пълен рестарт на ЕКУ-то. някои от вас ще погледнат скептично на темата, но нищо не ви пречи да пробвате и всеки сам да си направи изводи, дали има ефект или не. Процедурата се отнася, както за JTD, така и за TS двигатели. Ето я и нея:
    1. Извадете и подгответе кодовете на ICS и Navigation system;
    2. Изключете акумулатора за 45 минути;
    3. Скачете акумулатора, без да се занимавате с борд компютъра (засега);
    4. Подайте контакт, но без да палите двигателя, не пипайте педала на газта!!! и останете така в продължение на 1'30";
    5. Изключете контакта и останете така в продължение на 1'30"
    6. Запалете двигателя и останете така докато двигателят достигне нормалния си температурен режим на работа и перката се включи, не пипайте педала на газта!!!;
    7. Изключете двигателя;
    8. Запалете двигателя и направете тест драйв;
    9. Сега въведете кодовете, ако си спомняте къде сте ги оставили
    Лични впечатления:
    - нормализиране и стабилизиране на оборотите;
    - няма спад на оборотите при плавно подаване на газта;
    - значително по-добро ускорение;
    - спад на разхохда на гориво - това е по мнение на ингилизите, не е доказано още от мен.
    В крайна сметка разултатите са положителни при мен, което говори само по себе си, че една такава процедура на никого не е излишна!!!
    Късмет на всички!
    П.С. Съжалявам, ако съм писал по обсъждана тема до сега, но търсачката не откри нищо!!!
    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
    sigpic

Процедурата изобщо не важи за ЖТД моторите и освен всичко друго процедурата спокойно се изпълнява и без да се откача акумулатора
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
      малко опит черпан от колегите от Англия
      Имаше и мнения на колеги с дизелови двигатели!!! Провери си личните че имам интерес към GTV-то.
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
        ...
        6. Запалете двигателя и останете така докато двигателят достигне нормалния си температурен режим на работа и перката се включи, не пипайте педала на газта!!!;
        ...
        Както спомена и Бобо, ако това го направиш на някое ЖТД и се пробваш да изпълниш тази точка, то май по-евтино ще излезе да отидеш на една диагностика, вместо да чакаш да ти свърши горивото в резервоара
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Е па хората може да нямат за нищо една цистерна с нафта. Честно казано не съм изобщо сигурен и дали след една цистерна пак може да заграее на празен ход пчеката
          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 21:52.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Сега от мен какво се иска, да попитам ингилизите, дали им стигат парите за нафта докато си правят процедурата или да взема да им обяснявам как на некои тук в България термостатите им на празни обороти не отлепят? Пак има некой дето го сърби езика и се чуди с какво да го почеше.....................
            sigpic

Comment

Колега ти не разбра иронията. Става дума, че JTD с изправен термостат на празен ход и цял ден да работи през зимата, пак няма да загрее. Просто при дизела нещата са различни и поради тази причина условието по т. 6, е много трудно да се изпълни.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Колега @leshoiad това дето си описал важи само за бензинови двг. и се прави за 20 секунди с подходяща диагностична апаратура...
                Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

А ефектът се дължи на?
                  Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                    Колега @leshoiad това дето си описал важи само за бензинови двг. и се прави за 20 секунди с подходяща диагностична апаратура...
                    Колега Илко, в СтЗ бодването на буксата в диагностична апаратура ше ти струва 38 левчета..............и стига сте ми обяснявали какво и как. Темата е за обща консумация и всеки си прави сметката има ли нужда от нея или няма......и колко време може да отдели за да си извърши процедурата, и средства!!!
                    sigpic

Comment

Защо се палиш?
                      Вече няколко човека казват, че на дизела тази процедура е безмислена.
                      Това, че го пише в чужд форум не значи, че е вярно.
                      Това, че искаш да помогнеш на колегите с някакво инфо е чудесно.
                      Добре е обаче и когато някой е сигурен, че някаква информация е неточна или неправилна също да го каже.
                      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

И аз мсля че при дизела е неприложима тая процедура. При бензинките ти птарят една адаптация за няколко минутки, ако всичко ти е Ок и си готов ( мисля че ефекта е същият ).
                        sigpic
                        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                          Защо се палиш?
                          Вече няколко човека казват, че на дизела тази процедура е безмислена.
                          Това, че го пише в чужд форум не значи, че е вярно.
                          Това, че искаш да помогнеш на колегите с някакво инфо е чудесно.
                          Добре е обаче и когато някой е сигурен, че някаква информация е неточна или неправилна също да го каже.
                          Но аз в нито един от постовете не съм твърдял, че става на дизелови двигатели. Опитах се да намекна, че е без значение за мен и това е нещо което не съм си го съчинил а съм го прочел някъде. Друг е въпроса приложимо ли е не е ли на дизелов двигател. Аз съм с бензинов и процедурата при мен имаше ефект!
                          sigpic

Comment

Ето защо не трябва да помагате на неблагодарниците от тоя форум. Ще ви се изплюят в лицето. Leshoiad не си първия, споко ( брой и мене в това число ). Навремето един човек пусна една тема как да си рециклираме рефлекторите, то не беше критика и колко е невъзможно това и какво ли още не. Накрая всички почнаха да си ги рециклират, така както той каза.
                            Last edited by RoMAN; d.m.y г., 02:27.

Comment

Колеги,човека иска да помогне а вие още малко и ще почнете да го оплювате защо я е пуснал темата.Е на това му викам българска работа

Comment

Working...
                              X