Здравейте колеги, ще споделя с вас малко опит черпан от колегите от Англия и тестван днес от мен. Както сте разбрали, става въпрос за пълен рестарт на ЕКУ-то. някои от вас ще погледнат скептично на темата, но нищо не ви пречи да пробвате и всеки сам да си направи изводи, дали има ефект или не. Процедурата се отнася, както за JTD, така и за TS двигатели. Ето я и нея:
1. Извадете и подгответе кодовете на ICS и Navigation system;
2. Изключете акумулатора за 45 минути;
3. Скачете акумулатора, без да се занимавате с борд компютъра (засега);
4. Подайте контакт, но без да палите двигателя, не пипайте педала на газта!!! и останете така в продължение на 1'30";
5. Изключете контакта и останете така в продължение на 1'30"
6. Запалете двигателя и останете така докато двигателят достигне нормалния си температурен режим на работа и перката се включи, не пипайте педала на газта!!!;
7. Изключете двигателя;
8. Запалете двигателя и направете тест драйв;
9. Сега въведете кодовете, ако си спомняте къде сте ги оставили
Лични впечатления:
- нормализиране и стабилизиране на оборотите;
- няма спад на оборотите при плавно подаване на газта;
- значително по-добро ускорение;
- спад на разхохда на гориво - това е по мнение на ингилизите, не е доказано още от мен.
В крайна сметка разултатите са положителни при мен, което говори само по себе си, че една такава процедура на никого не е излишна!!!
Късмет на всички!
П.С. Съжалявам, ако съм писал по обсъждана тема до сега, но търсачката не откри нищо!!!
1. Извадете и подгответе кодовете на ICS и Navigation system;
2. Изключете акумулатора за 45 минути;
3. Скачете акумулатора, без да се занимавате с борд компютъра (засега);
4. Подайте контакт, но без да палите двигателя, не пипайте педала на газта!!! и останете така в продължение на 1'30";
5. Изключете контакта и останете така в продължение на 1'30"
6. Запалете двигателя и останете така докато двигателят достигне нормалния си температурен режим на работа и перката се включи, не пипайте педала на газта!!!;
7. Изключете двигателя;
8. Запалете двигателя и направете тест драйв;
9. Сега въведете кодовете, ако си спомняте къде сте ги оставили

Лични впечатления:
- нормализиране и стабилизиране на оборотите;
- няма спад на оборотите при плавно подаване на газта;
- значително по-добро ускорение;
- спад на разхохда на гориво - това е по мнение на ингилизите, не е доказано още от мен.
В крайна сметка разултатите са положителни при мен, което говори само по себе си, че една такава процедура на никого не е излишна!!!
Късмет на всички!
П.С. Съжалявам, ако съм писал по обсъждана тема до сега, но търсачката не откри нищо!!!
Comment